De importauto bezichtigen en inspecteren

Met het financieel akkoord om uw gekozen importauto aan te kopen neem ik contact op met de verkoper. Dat doe ik om meer informatie te verzamelen over de auto, maar nog belangrijker: het gevoel te krijgen dat de auto én verkoper in orde zijn.

Als dat gevoel goed is maak ik een afspraak om de auto te bezichtigen. Daar check ik uitgebreid de (technische) staat van de auto en wordt er een proefrit gemaakt. Ook de documentatie van de auto wordt gecontroleerd: het onderhoudsboekje en -historie, aanwezige facturen en natuurlijk de autopapieren.

Om u tijd te besparen reis ik alleen af naar de locatie van de verkoper, en houd ik tijdens de bezichtiging nauw contact met u. Als u tijd vrij kunt maken bent u natuurlijk van harte welkom om de auto met eigen ogen te bekijken. Desgewenst kunt u direct op tijdelijke kentekenplaten met uw pas aangekochte auto terug naar Nederland rijden. Anders transporteren wij de auto naar Nederland.

Bezichtigen en aankoop

Telefonisch adviesgesprek

Vanaf hier is het mijn taak de auto zo transparant mogelijk te maken: de technische staat, eventuele krassen of beschadigingen: alles wordt ter plekke met de klant besproken. Bijzonderheden zoals schades of krassen die vooraf niet bekend waren worden tijdens de bezichtiging gefotografeerd en naar u doorgestuurd. Ook deel ik telefonisch mijn indruk en geef ik mijn advies om wel/niet over te gaan tot aankoop.

De importauto kopen

Als de auto deugt en netjes is ga ik in onderhandeling met de verkoper over de aanschafprijs tot er een succesvolle deal gesloten kan worden waar alle partijen blij van worden. Een mooie bijkomstigheid: aangezien ik vanuit mijn commissie al betaald wordt, is de onderhandeling een extra'tje. Een lagere aanschafprijs van uw auto betekent dus direct financieel voordeel voor u! 


>>Volgende stap: transport regelen

Onderdeel van:

Youngtimer Kopen

Abersland 3223, 6605 PK Wijchen

info@youngtimerkopen.nl

Tel: 0487-745381

Maak kennis met Youngtimer Kopen

Deze website is onderdeel van Youngtimer Kopen, het autobedrijf van Marcel van der Sluijs. Met de succesvolle combinatie van vertrouwen, eerlijk advies en persoonlijke service is zijn bedrijf sinds 2011 gegroeid tot het professionele en kleinschalige autobedrijf wat het nu is. Met kwaliteit en een eerlijk, gedegen advies voorop.

Benieuwd naar Youngtimer Kopen of wilt u langskomen om kennis te maken en (import)zaken te bespreken? Leuk! U bent van harte welkom.

Marcel