Importkosten van A tot Z

Zodra u een keuze hebt gemaakt welke auto('s) u wilt bekijken, maken we eerst een financiële berekening voor u. Daarin neem ik alle importkosten van A tot Z mee: de aankoopprijs, transportkosten, BPM kosten, RDW- en kentekenkosten, en - wanneer dat nodig is -  aflever- en rijklaarkosten. Zo heeft u een realistische indicatie van wat de aanschaf gaat kosten, en komt u niet voor verrassingen te staan.

BPM inschatten

Bij het importeren van een auto moet u BPM afdragen aan de Belastingdienst. Dit is een belasting die geldt voor alle in Nederland geregistreerde voertuigen. Het berekenen van de BPM hangt van verschillende factoren af, zoals bijvoorbeeld CO2-uitstoot, uitvoering, motorisering, kilometerstand, schades en opties.

De exacte BPM kan uiteraard pas berekend worden zodra ik het voertuig echt zie. Vooraf maak ik een zo nauwkeurig mogelijke inschatting van de BPM op basis van de foto's, beschrijving en ingewonnen informatie van de verkoper.

Hierin ga ik altijd uit van het worst case scenario. Dat klinkt misschien wat pessimistisch, maar als u rekening houdt met het minst gunstige scenario valt het in de praktijk nooit tegen. Ik ken vanuit mijn ervaring veel mogelijkheden om de BPM op een eerlijke manier zo laag mogelijk te krijgen, dus in de meeste gevallen zorg ik voor een financiële meevaller.

Bemiddeling van Marcel voor auto-import

Mijn bemiddelingskosten

Uiteindelijk tel ik mijn bemiddelings- en onkosten er bij op om het alle importkosten volledig te maken. Daar ben ik volledig transparant in; afhankelijk of u het gehele traject door mij laat verzorgen of een specifiek onderdeel van het importtraject wordt de hoogte van mijn kosten bepaald.

Mijn kosten vallen in de meeste gevallen reuze mee: doordat ik de prijsonderhandeling doe én de laagst mogelijke BPM bereken, verdien ik mezelf bijna altijd terug. Het belangrijkste voor mij is dat we allebei het gevoel hebben een goeie deal te hebben gesloten, en we allebei een goede Euro verdienen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan de importpakketten voor een prijsindicatie.

Financieel akkoord

Zodra u groen licht geeft voor de aankoop van de mooiste en meest aantrekkelijke auto naar uw wensen zet ik het importtraject voort. Belangrijk voor u: ik schaf nooit een auto aan zonder een financieel akkoord van de klant op de importkosten. Zo kunnen er achteraf geen misverstanden zijn.


>>Volgende stap: overgaan tot aankoop

Onderdeel van:

Youngtimer Kopen

Abersland 3223, 6605 PK Wijchen

info@youngtimerkopen.nl

Tel: 0487-745381

Maak kennis met Youngtimer Kopen

Deze website is onderdeel van Youngtimer Kopen, het autobedrijf van Marcel van der Sluijs. Met de succesvolle combinatie van vertrouwen, eerlijk advies en persoonlijke service is zijn bedrijf sinds 2011 gegroeid tot het professionele en kleinschalige autobedrijf wat het nu is. Met kwaliteit en een eerlijk, gedegen advies voorop.

Benieuwd naar Youngtimer Kopen of wilt u langskomen om kennis te maken en (import)zaken te bespreken? Leuk! U bent van harte welkom.

Marcel